Real Times Square
Voorstel voor het Koningin Julianaplein
Opdrachtgever
Kridelahé Den Haag
Locatie
Den Haag (NL)
Programma
Openbare ruimte
Ontwerp
E19 architecten
Status
Prijsvraag
Jaar
2010

Naar aanleiding van het afblazen van de bouw van de M van Koolhaas heeft Kridelahé in samenwerking met Den Haag Centraal en de Haagse Kunstkring een ideeënprijsvraag uitgeschreven voor het Koningin Julianaplein. Dit ontwerp maakt van het Koningin Julianaplein weer een volledig Stationsplein met winkels, kiss & ride, taxi’s, fietsenstalling, leesbanken en straatmuziek. Omdat het plein momenteel erg onoverzichtelijk is en daardoor ontoegankelijk hebben we ervoor gekozen om de verschillende functies naast elkaar te positioneren haaks op het station. Op deze manier opent het station zich opnieuw naar het Malieveld.

Entrees van station naar het stadscentrum en naar het Malieveld in ere hersteld. Duidelijke looproutes van stationshal naar Koekamp, Bezuidenhout en stadscentrum. Stationshal weer ruim en overzichtelijk, alle winkels verhuizen naar het plein.
Plein wordt ontmoetingsplek en verblijfsruimte voor forenzen en stadsbewoners.
Stationsplein wordt weer prettige openbare ruimte omdat het wordt begrensd door winkels aan Rijnstraat en bomen voor Nieuw Babylon.

Omdat het stationsplein een plek is waar heel veel mensen komen, nationaal en internationaal, stellen we een nationaal Twitter-Forum voor. Alle actualiteiten REAL TIME op de stationsgevel, volg het nieuws via de webcam @ http://REAL TIMES SQUARE
Twitter is without a doubt the best way to share and discover what is happening right now. Twitter in realtime – see what the world is doing right now. Twitter.com
Reizigers kunnen hun Tweets REALTIME intypen op de Twitterpalen op het plein, en REALTIME meelezen op de leesbanken. Dit is de snelste manier om op de hoogte te zijn van het LAATSTE nieuws van de ministeries, NU VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK, Discussieer mee over het laatste politieke nieuws van Nederland! Word lid van @ REAL TIMES SQUARE.NL en houdt uzelf en Nederland op de hoogte.

E19 Architecten